Krystyna Pyszková din Republica Cehă a fost încoronată Miss World 2024 sâmbătă, la Mumbai, India, unde a avut loc anul acesta concursul internaţional, ea câştigând titlul în faţa celorlalte 111 concurente din întreaga lume, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul unei serii de probe din timpul competiţiei preliminare a concursului, inclusiv fitness, frumuseţe, talent şi public speaking, mai multe concurente au obţinut locuri "fast track" în top 40, care a fost anunţat la începutul spectacolului.

După aceea, lotul a fost rapid redus la primele 12 şi apoi la primele opt, moment în care concurentele au participat la clasica rundă de întrebări şi răspunsuri, abordând subiecte discutate la cel mai recent summit G20.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Rugată să facă lumină asupra unei probleme cu impact asupra îngrijirii sănătăţii femeilor în mod specific, Pyszková, o studentă la drept şi model în vârstă de 23 de ani, a vorbit despre eliminarea stigmatului şi a ruşinii care înconjoară menstruaţia, spunând că "a fi femeie este un dar" şi că menstruaţia nu ar trebui să fie un subiect tabu.

După o ultimă selecţie, patru concurente au rămas să îşi "prezinte scopul" (sau platforma filantropică) unui trio de moguli de afaceri din "Shark Tank India". Fiecare dintre aceste patru finaliste a reprezentat o regiune diferită a lumii: Africa, America şi Caraibe, Asia şi Oceania şi Europa.

Victoria Krystynei Pyszková a fost obţinută în faţa celorlalte trei finaliste - Yasmina Zeytoun din Liban, Aché Abrahams din Trinidad şi Tobago şi Lesego Chombo din Botswana. (Aceste femei, împreună cu Jessica Gagen din Anglia, sunt considerate "câştigătoarele continentale" ale concursului).

Miss World este considerat în general drept cel mai vechi concurs internaţional de frumuseţe, fiind fondat în Marea Britanie în 1951 ca un "concurs de bikini". Poate că cele mai cunoscute două câştigătoare ale sale sunt ambele din India: actriţele Aishwarya Rai Bachchan (Miss World 1994) şi Priyanka Chopra Jonas (Miss World 2000).

Chopra Jonas a apărut, de asemenea, la concursul de sâmbătă din India cu un mesaj video, aducându-le un omagiu atât proprietarului Miss World, Julia Morley, cât şi lui Nita Ambani, câştigătoarea premiului umanitar al concursului.

Krystyna Pyszková i-a succedat la titlu Karolinei Bielawska, din Polonia, care a fost încoronată Miss World îb martie 2022. Din cauza unor probleme de programare, în 2023 nu a avut loc niciun concurs Miss World.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.