Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, declară că aprovizionarea Ungariei cu gaze naturale provenite din Rusia nu este afectată de decizia gigantului energetic rus Gazprom de a opri livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria, iar tranzitul de gaze prin Bulgaria va continua, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vestea că livrările companiei Gazprom în Bulgaria au încetat ar putea fi îngrijorătoare”, dar tranzitul de gaze provenite din Rusia către Ungaria prin Bulgaria va continua, a declarat Peter Szijjarto, miercuri, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

”Aş dori să reasigur pe toată lumea de faptul că dacă gazele nu sunt livrate Bulgariei, nu înseamnă că tranzitul prin Bulgaria va fi oprit”, a mai spus el.

Szijjarto a mai subliniat că Ungaria primeşte aproximativ 3.5 miliarde de metri cubi de gaze din Rusia pe an printr-o conductă care trece prin Turcia, Bulgaria şi Serbia.

El a adăugat că aprovizionarea a fost asigurată după ce Ungaria a ajuns la un acord cu Rusia prin care plata pentru gazul furnizat către Gazprombank trebuie achitată în euro, iar ulterior convertită în ruble.

Gazprom a anunţat că va suspenda livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia începând de miercuri, după ce aceste ţări au refuzat să se conformeze cererii preşedintelui rus Vladimir Putin să plătească livrările de gaze provenite din Rusia în ruble.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.