Data ratificării aderării Suediei la NATO depinde de cât de rapid şi eficient progresează consolidarea încrederii între Ungaria şi Suedia, a declarat János Bóka, ministrul ungar al Afacerilor Europene, pentru ziarul finlandez Ilta-Sanomat, conform MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de socializare, ministrul a scris că, în acest an, primul său interviu din străinătate l-a acordat ziarului finlandez Ilta-Sanomat.

În postarea sa, János Bóka a citat câteva dintre principalele sale declaraţii din interviu şi a explicat că momentul ratificării aderării Suediei la NATO depinde de cât de rapid şi de eficient se va desfăşura procesul de consolidare a încrederii între Ungaria şi Suedia, asigurându-i astfel pe parlamentarii de la Budapesta care au îndoieli şi îngrijorări în această privinţă.

“Prin urmare, cheia este dialogul politic ungaro-suedez”, a subliniat politicianul.

În cadrul interviului, ministrul a vorbit şi despre războiul din Ucraina. În postarea sa, acesta a menţionat ideea sa potrivit căreia situaţia incertă din Ucraina face foarte dificilă planificarea cu trei-patru ani în avans, iar poziţia Ungariei este că ar fi mai liniştitor să se calculeze cu cicluri financiare mai scurte

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.