Ministrul polonez al sănătăţii a fost demis, după ce a provocat indignare dezvăluind datele medicale ale unui medic care criticase una dintre reformele sale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Adam Niedzielski i-a înfuriat pe medici şi, se pare, pe mulţi din propriul său partid, după ce a făcut dezvăluiri despre un medic care apăruse într-un reportaj televizat în care semnala probleme cu eliberarea de reţete pentru anumite analgezice, în urma unor modificări făcute de Ministerul Sănătăţii.

Această reformă, care i-a adus critici din partea lumii medicale, a restricţionat posibilitatea de a prescrie medicamente online. 

Săptămâna trecută, Niedzielski a publicat o postare pe reţelele sociale în care a detaliat tipul de medicamente pe care şi le prescrisese medicul respectiv pe o reţetă, după ce acesta vorbise într-un reportaj televizat despre problemele legate de eliberarea de reţete digitale pentru pacienţi.

În urma incidentului, Camera Medicală Supremă a Poloniei i-a transmis premierului că medicii şi-au pierdut încrederea în Niedzielski şi, de asemenea, a informat procurorii că este posibil ca acesta să fi comis o infracţiune prin încălcarea secretului medical.

Episodul a fost problematic pentru naţionaliştii aflaţi la putere la Varşovia, care se pregătesc pentru alegerile programate pentru 15 octombrie, iar demiterea lui Adam Niedzielski, fost şef al Fondului Naţional de Sănătate al Poloniei (NFZ), era aşteptată pe scară largă.

"Aceasta este perioada de campanie electorală, iar perioada de campanie electorală este un moment specific în care trebuie să fim deosebit de sensibili la orice greşeală", a declarat premierul Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă în care a anunţat demiterea ministrului sănătăţii.

Adam Niedzielski va fi înlocuit de Katarzyna Sojka, deputat PiS şi medic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.