Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman şi-a anunţat miercuri demisia din Guvernul lui Benjamin Netanyahu, la o zi după un acord indirect încheiat de Israel cu grupări palestiniene cu privire la un armistiţiu în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lieberman a îndemnat la organizarea unor alegeri anticipate, făcând să planeze incertitudinea asupra viitorului Guvernului, aflat la putere din 2015, considerat cel mai de dreapta Executiv din istoria Israelului.

Ministrul ultranaţionalist a denunţat, în faţa presei, acest armistiţiu drept o ”capitulare în faţa teorismului”.

”Statul cumpără liniştea, pe termen scurt, cu preţul unor pagube grave pe termen lung la nivelul securităţii naţionale”, a declarat el.

Lieberman a crtiicat, de asemenea, decizia Guvernului de a permite transferul unui ajutor din partea Qatarului către Fâşia gaza, destinat în principal plăţii salariilor funcţionarilor mişcării islamiste palestiniene Hamas.

”Trebuie să ne înţelegem asupra unei date a alegerilor cât mai rapid posibil”, a spus el, în contextul în care actuala legislatură se încheie în noiembrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.