Ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney, a fost scos de pe scenă în timpul unui discurs ţinut la Belfast, vineri, după ce organizatorul evenimentului a precizat că un dispozitiv suspect a fost descoperit într-o dubă în parcarea locaţiei unde avea loc evenimentul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferul a fost obligat, sub ameninţarea armei, să conducă spre locul unde se desfăşura evenimentul, a declarat unul dintre organizatori.

Coveney a fost scos din sală şi dus la maşina oficială după ce a părăsit scena, potrivit unui martor.

Şoferul a început să plângă după ce a alertat oficialii de securitate şi şi-a cerut scuze participanţilor pentru că a fost forţat să conducă la faţa locului.

”Există o alertă de securitate şi PSNI (Serviciul de poliţie din Irlanda de Nord) evaluează în prezent situaţia. Toată lumea a fost nevoită să evacueze centrul", a afirmat un oficial irlandez.

PSNI a precizat că în prezent aşteaptă o alertă de securitate, iar şoferii sunt sfătuiţi să evite zona.

Regatul Unit şi-a redus, marţi, nivelul de ameninţare teroristă în Irlanda de Nord pentru prima dată în mai mult de un deceniu. În acest sens, Poliţia a anunţat că operaţiunile împotriva militanţilor naţionalişti irlandezi reduc probabilitatea atacurilor.

”Mâhnit şi frustrat că cineva a fost atacat şi victimizat în acest fel, iar gândurile mele se îndreaptă şi spre familia lui”, a spus Coveney într-o postare pe Twitter.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.