Ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak, a susţinut miercuri că executarea primului tronson al gazoductului Turkish Stream ar trebui să fie finalizată până în decembrie 2019. Anunţul vine la o zi după discuţia dintre Recep Erdogan şi Vladimir Putin, care a inaugurat un nou capitol în relaţiile bilaterale turco-ruse, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Termenul limită va fi undeva în 2019. Construcţia va fi completă până atunci, având în vedere că proiectul nostru ne arată acest termen”, a precizat Novak.

De asemenea, autorităţile turce intenţionează să accelereze implementarea proiectului gazoductului Turkish Stream, în colaborare cu Rusia. 

”Turkish Stream va fi realizat cât mai rapid cu Rusia, în urma unei evaluări minuţioase”, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Gigantul Gazprom a început deja negocierile cu partea turcă în ceea ce priveşte reluarea construcţiei gazoductului.

”Deja au început astăzi. Directorul Gazprom, Alexei Miller a discutat cu ministru Energiei şi al Resurselor Naturale din Turcia, Berat Albayrak, şi cu reprezentanţii companiei turce. Astăzi am primit din nou confirmarea că partea turcă este interesată”, a menţionat demnitarul rus.

De asemenea, executivul rus este interesat de accelerarea procesului de obţinere a unui acord interguvernamental şi a unui proiect clar.

Construcţia primului tronson al gazoductului va începe după obţinerea autorizaţiilor necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.