Ministrul de Interne al Berlinului Andreas Geisel a cerut marţi să fie închise pieţele de Crăciun din capitala germană, după atacul cu un camion soldat cu cel puţin 12 morţi, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul german de Interne a anunţat că Geisel i-a informat pe omologii săi că le-a cerut operatorii pieţelor de Crăciun din capitală să le închidă, în semn de respect faţă de victimele atacului şi de rudele acestora.

Ministerul a anunţat că oficialii au convenit ca pieţele de Crăciun şi alte evenimente importante din Germania să continue. Ei au convenit totodată ca o consolidare a măsurilor de securitate să fie hotărâtă pe plan local.

”Orice am afla despre motivele exacte ale autorilor, nu ar trebui şi nu vom permite să ne fie luată viaţa liberă”, a declarat ministrul german de Interne Thomas de Maiziere.

PATRULE SUPLIMENTARE LA MANCHESTER, ÎN ANGLIA

Pe de altă parte, poliţia din oraşul englez Manchester a anunţat că a suplimentat patrulele în multe pieţe populare de Crăciun, în urma atacului de la Berlin.

Poliţia a anunţat marţi că a sporit măsurile de protecţie în zece astfel de pieţe, înţesate de oameni în zilele dinaintea Crăciunului. Adjuncta şefului poliţiei Debbie Ford a anunţat aceste măsuri în cadrul unei ”reacţii naţionale” britanice.

Nivelul alertei teroriste în Marea Britanie a fost de mult timp ridicat la ”severe”, ceea ce înseamnă că un atentat este foarte probabil.

Însă Ford a precizat că nu există informaţii clasificate care să sugereze un atac iminent în regiunea Manchester.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.