Matteo Salvini, ministrul de Interne al Italiei, s-a întâlnit cu fostul strateg şef al administraţiei lui Donald Trump, Steve Bannon şi a căzut de acord să se alăture grupării sale anti-sistem, denumită „Mişcarea”, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform presei din Italia, Bannon a sugerat că viitoarele alegeri europarlamentare din 2019 ar putea fi rampa de lansare a unor noi mişcări populiste care s-ar putea lupta cu cancelarul german, Angela Merkel şi cu preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Întâlnirea de la Roma vine după ce Salvini a discutat recent cu premierul populist şi anti-imigraţie al Ungariei, Viktor Orban.

După întâlnirea de pe 28 august, Orban şi Salvini au declarat că „se află pe acelaşi drum”, ei discutând despre formarea unui front comun anti-imigraţie care să se opună politicilor lui Macron.

Bannon este un apropiat al lui Nigel Farage, fostul lider al partidului britanic anti-imigraţie UKIP, care l-a lăudat pe american pentru că ar fi ajutat campania pro-Brexit.

Miercuri, Bannon s-a întâlnit cu un alt lider de extremă-dreapta din Italia, Giorgia Meloni, fondatoarea partidului Fraţii Italiei şi o apropiată a lui Salvini şi a fostului premier, Silvio Berlusconi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.