Ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble a declarat marţi că nu există niciun motiv pentru a purta discuţii în viitorul apropiat cu privire la reducerea datoriei externe a Greciei, care depăşeşte în acest moment 600 de miliarde de dolari, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am un argument potrivit pentru a prezenta o astfel de dezbatere parlamentarilor ţării şi publicului german. Această parte a dezbaterii este despre prestigiu, nu despre substanţă”, a explicat Scheuble, după o întâlnire cu miniştrii europeni de finanţe.

Liderul Finanţelor gemane a precizat că o discuţie despre reducerea datoriei externe a Greciei nu este importantă în viitorul important, tocmai pentru că împrumuturile acordate Guvernului de la Atena prin planul de salvare nu sunt supuse unor dobânzi ridicate sau rambursări pentru următorii zece ani.

Guvernele din zona euro s-au angajat anul trecut, prin cel de-al treilea plan de salvare al Greciei de la faliment, să reducă treptat datoria externă a ţării după verificarea modului în care programul a fost implementat. Însă, Schaeuble a menţionat că se aşteaptă ca prima verificare a implementării să aibă loc în aprilie.

Nu este pentru prima dată când discuţia datoriei externe a Greciei este readusă în atenţie în contextul crizei migranţilor. Preşedintele Cehiei a susţinut duminică că Grecia ar putea să-şi plătească datoria externă prin adăpostirea unor centre de deportare, unde ar urma să fie trimişi migranţii care nu îndeplinesc condiţiile europene pentri azil.

”Cetrele de detenţie, care vor fi ridicate pe insulele greceşti, vor adăposti migranţii deportaţi din Europa, iar Atena, prin întreţinerea acestor centre, îşi va plăti datoria externă, care este altfel imposibil de recuperat de către creditori”, a explicat preşedintele ceh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.