Ministrul belgian de Externe şi vicepremierul Sophie Wilmes a demisionat pentru a-şi îngriji soţul, fostul fotbalist australian Chris Stone, care a fost diagnosticat cu cancer la creier, a anunţat, joi, cabinetul lui Wilmes, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wilmes, care a ocupat funcţia de premier al Belgiei în perioada 2019-20 şi prima femeie în acest rol, şi a demisionat temporar în luna aprilie din acelaşi motiv, afirmând la vremea respectivă că situaţia va fi reevaluată în cursul verii.

”Boala soţului meu va fi o luptă grea pe care vreau să o duc alături de el şi alături de copiii noştri. Atribuţiile mele actuale în guvern nu mi-ar permite să fac acest lucru”, a declarat Sophie Wilmes.

În aprilie, premierul Alexander De Croo a preluat temporar atribuţiile de afaceri externe ale lui Wilmes.

”Vă mulţumim pentru dăruirea şi angajamentul dumneavoastră de-a lungul anilor. Acesta nu este la revedere, ci până data viitoare”, i-a transmis De Croo lui Wilmes într-o postare pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.