Ministrul chinez de Externe Wang Yi a discutat despre ridicarea sancţiunilor împotriva companiilor şi persoanelor chineze în cadrul unei întâlniri cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Conferinţa de securitate de la Munchen, a anunţat sâmbătă Ministerul chinez de Externe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele părţi au discutat şi despre facilitarea schimburilor interpersonale în cadrul întâlnirii desfăşurate vineri, a spus ministerul, adăugând că discuţiile dintre cei doi au fost „france, substanţiale şi constructive”.

”Reducerea riscului prin îndepărtarea de China şi construirea unor curţi mici şi a unor ziduri înalte şi decuplarea de China” nu vor fi decât împotriva Statelor Unite, a spus Wang, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Ambele părţi au făcut, de asemenea, schimb de opinii cu privire la chestiuni regionale, inclusiv criza din Ucraina şi Peninsula Coreeană, se arată în comunicat, fără a oferi detalii suplimentare.

Acesta a adăugat că trimişii din Peninsula Coreeană, din ambele părţi, ”vor rămîne în legătură”.

China şi SUA au făcut unele progrese în relaţiile bilaterale de când preşedintele chinez Xi Jinping a purtat discuţii cu preşedintele Joe Biden, în noiembrie, când au ajuns la acorduri care acoperă fentanilul, comunicaţiile militare şi inteligenţa artificială, în marginea summitului de cooperare economică Asia-Pacific.

China şi SUA au avut prima lor întâlnire comună a unui grup de lucru privind precursorii de fentanil, la Beijing, la sfârşitul lunii ianuarie, iar oficialii financiari ai Chinei au găzduit oficiali ai Trezoreriei SUA la începutul acestei luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.