Ministrul chinez de externe i-a transmis omologului său israelian că "toate ţările" au dreptul la autoapărare, a anunţat marţi Beijingul, în prima convorbire telefonică între diplomaţi de rang înalt din cele două ţări de la declanşarea conflictului dintre Israel şi Hamas în această lună, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Toate ţările au dreptul la autoapărare", i-a spus Wang Yi ministrului israelian de externe Eli Cohen, potrivit unei redactări a ministerului de externe, subliniind totodată că "ar trebui să respecte dreptul umanitar internaţional şi să protejeze siguranţa civililor".

Preşedintele SUA, Joe Biden, a subliniat necesitatea de a susţine "un flux continuu" de asistenţă umanitară în Gaza în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a anunţat luni Casa Albă.

De asemenea, Biden "a salutat eliberarea a încă doi ostatici din Gaza în cursul zilei de astăzi şi şi-a reafirmat angajamentul faţă de eforturile în curs de desfăşurare pentru a asigura eliberarea tuturor ostaticilor rămaşi răpiţi de Hamas", a adăugat Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.