Ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, a salutat duminică legăturile „strânse” cu Moscova, în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin la Kremlin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem legături foarte strânse, care depăşesc alianţele militaro-politice ale epocii Războiului Rece” şi sunt „foarte stabile”, a spus el în cadrul acestei întâlniri difuzate de televiziunea rusă.

El a adăugat că relaţiile dintre Rusia şi China „au intrat deja într-o nouă eră”.

„Aceasta este prima mea vizită în străinătate de la preluarea mandatului de ministru al apărării. Am ales Rusia în mod special, pentru a sublinia natura specială şi importanţa strategică a relaţiilor noastre bilaterale”, a adăugat Li.

În cadrul acestei întâlniri, la care a participat şi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, Putin a lăudat cooperarea militară dintre cele două ţări.

„Lucrăm activ prin departamentele militare, schimbăm periodic informaţii utile, cooperăm în domeniul cooperării tehnico-militare şi desfăşurăm exerciţii comune”, a spus Putin.

„Acesta este, fără îndoială, un alt domeniu important care întăreşte natura […] relaţiei noastre”, a adăugat el.

Această vizită a lui Li în Rusia, care este programată să dureze până pe 19 aprilie, vine după cea a preşedintelui chinez Xi Jinping în martie la Moscova. În cadrul acestui summit, Putin şi Xi şi-au arătat buna înţelegere, dându-se drept aliaţi strategici hotărâţi să reziste hegemonismului american.

De la începutul conflictului, Beijingul s-a declarat oficial neutru, fără a condamna vreodată invazia rusă. Xi nu a vorbit niciodată cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.