Premierul bulgar, Kiril Petkov, a declarat, luni, că va propune destituirea ministrului bulgar al Apărării, Stefan Ianev, după refuzul celui din urmă de a califica invazia rusă a Ucrainei ca fiind un război. Astfel, atitudinea lui Ianev a atras numeroase solicitări de înlocuire a sa, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim-ministrul Bulgariei a mai precizat că actuala coaliţie guvernamentală centristă se va reuni în cadrul unei şedinţe în cursul zilei de luni pentru a decide demiterea lui Ianev şi a propune un nou ministru al Apărării.
„Ministrul Apărării nu poate folosi cuvântul operaţiune în loc de cuvântul război. Nu poţi numi ceea ce se întâmplă a fi o operaţiune când mii de soldaţi dintr-o tabără şi din cealaltă sunt deja morţi”, a afirmat premierul bulgar, într-o declaraţie televizată.
Toţi partenerii de coaliţie au fost de acord cu destituirea actualului ministru al Apărării, a mai specificat Petkov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.