Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, considerat printre favoriţii pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, şi-a anunţat sâmbătă decizia de a nu candida la alegeri pentru a conduce Partidul Conservator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După o analiză atentă şi o discuţie cu colegii şi familia mea, am luat decizia de a nu intra în cursa pentru conducerea Partidului Conservator”, a scris Ben Wallace pe Twitter, explicând că vrea să se concentreze pe sarcina sa actuală este de a "asigură securitatea ţării”.

Exprimându-şi recunoştinţa faţă de cei care i-au promis sprijinul, le-a urat tuturor candidaţilor mult succes. "Sper să ne putem concentra din nou rapid asupra problemelor pentru care am fost aleşi”, a adăugat el. De la anunţul de joi a demisiei lui Boris Johnson, afectat de o serie de scandaluri, patru candidaţi s-au vehiculat mai mulţi candidaţi.

Fostul ministru de finanţe Rishi Sunak se numără printre ei, dar ar urma să i se alăture rapid şi alţi miniştri actuali sau foşti, precum Liz Truss (Afaceri Externe) sau Nadhim Zahawi (Finanţe).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.