NATO trebuie să „facă mai mult” pentru a se proteja de Rusia, a declarat sâmbătă ministrul german al apărării Christine Lambrecht, conform dw.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lambrecht a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite în Lituania, unde s-a întâlnit cu trupele germane dislocate acolo ca parte a unei misiuni NATO şi cu omologul lituanian Arvydas Anusauskas.

"Un lucru este cert: situaţia actuală înseamnă că trebuie să facem mai mult împreună”, a spus Lambrecht.

Lambrecht a subliniat că nimeni nu poate "şti până unde pot ajunge iluziile de grandoare ale lui Putin”.

"Războiul de agresiune din Ucraina devine din ce în ce mai brutal şi fără scrupule... Ameninţarea Rusiei cu arme nucleare arată că autorităţile ruse nu au niciun scrupul”, a spus ea.

Preşedintele Vladimir Putin şi alţi oficiali ruşi au făcut aluzie în mai multe rânduri la capacităţile nucleare ale Moscovei atunci când s-au adresat Occidentului cu privire la rolul său în sprijinirea Ucrainei. Statele Unite au spus că nu văd niciun indiciu că Rusia se pregăteşte să folosească arme nucleare.

Ministrul german al apărării a reiterat, de asemenea, angajamentul Berlinului de a consolida flancul estic al NATO.

"Am auzit ameninţările Rusiei la adresa Lituaniei, care punea în aplicare sancţiuni europene la graniţa cu Kaliningrad. Nu sunt primele ameninţări şi trebuie să le luăm în serios şi să fim pregătiţi", a spus ea. "Suntem alături de aliaţii noştri”.

Lituania se învecinează cu exclava rusă Kaliningrad, precum şi cu Belarus, aliatul Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.