Miniştrii de Externe ai ţărilor membre ale G7 au păstrat un minut de reculegere sâmbătă, la începutul întâlnirii lor de la Munchen, pentru a-i aduce un omagiu liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, care a murit vineri în închisoare, a anunţat preşedinţia italiană a G7, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru ideile sale şi pentru lupta sa pentru libertate şi împotriva corupţiei în Rusia, Navalny a fost de facto dus la moarte”, a spus ministrul italian de Externe Antonio Tajani, în timp ce deschidea o reuniune a marilor democraţii în marja Conferinţei de securitate de la Munchen din Germania.

Tajani a spus că Rusia trebuie să facă lumină asupra morţii sale şi să oprească reprimarea inacceptabilă a disidenţei politice”, potrivit ministerului său.

Echipa lui Alexei Navalnîi a confirmat sâmbătă, moartea acestuia, pe 16 februarie, citând o informaţie primită de la mama politicianului, punând capăt şi ultimelor sperane ale susţinătorilor lui.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.