Miniştrii de Externe au lansat vineri după-amiază un apel către preşedintele Donald Trump, cu ocazia încheierii summitului G20 de la Bonn, cerându-i acestuia să dea dovadă de prudenţă, pentru a nu conduce spre izolare Statele Unite, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie mai degrabă să cooperăm unii cu ceilalţi decât să ne izolăm”, a declarat ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel.

Întrunirea G20 a reprezentat un debut pe scena globală a secretarului de stat american Rex Tillerson. Acesta a purtat discuţii cu omologii săi despre marile probleme globale, precum şi despre conflictele sângeroase din Ucraina şi Siria, în cadrul summitului de la Bonn.

Însă, Tillerson se va întoarce la Washington cu un mesaj important din partea aliaţilor, îngrijoraţi că programul lui Donald Trump ar putea să conducă într-o perioadă de izolare Statele Unite.

”Este important şi absolut instrumental pentru noi să avem un dialog apropiat cu partea americană cu privire la problema siriană”, a declarat ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault.

Ayrault şi Gabriel au minimalizat aşteptările cu privire la negocierile de pace siriene, care vor începe săptămâna viitoare la Geneva.

”Calea din faţa noastră este una dificilă”, a precizat Gabriel.

Între timp, diplomatul francez a explicat că pericolele şi dificultăţile nu pot fi subestimate în ceea ce priveşte lungul război civil.

De asemenea, cei doi diplomaţi au cerut Rusiei să joace un ”rol constructiv” în încercările de a pune capăt războiului din Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.