Miniştrii de Externe ai Germaniei şi ai statelor baltice, Estonia, Letonia şi Lituania au condamnat ferm arestarea şi pronunţarea arbitrară a sentinţei în cazul activiştilor ruşi pentru drepturile omului şi au solicitat Rusiei eliberarea lor imediată, potrivit unui comunicat comun emis miercuri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În paralel cu războiul său, Rusia a intensificat şi mai mult suprimarea libertăţii de exprimare, pedepsindu-şi propriii cetăţeni din cauza opoziţiei lor la violenţă şi reprimând protestatarii care susţin pacea”, au declarat miniştrii de Externe ai Germaniei, Estoniei, Letoniei şi Lituaniei în comunicat.

”Miniştrii condamnă ferm arestarea şi pronunţarea arbitrară a sentinţei în cazul apărătorilor drepturilor omului şi a activiştilor ruşi pentru pace, precum Vladimir Kara-Murza, şi cer eliberarea lor imediată”, se mai precizează în comunicat.

Vladimir Kara-Murza, vicepreşedintele Fundaţiei Rusia Liberă (”Free Russia Foundation”), o organizaţie non-profit cu sediul la Washington, este unul dintre cele aproximativ 200 de persoane arestate de poliţia rusă la o întâlnire a politicienilor independenţi şi din opoziţie, la Moscova, luna trecută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.