Patru miniştri britanii i-au îndemnat pe colegii conservatori să o sprijine pe prim-ministrul Liz Truss, după o săptămână de dezacord deschis în cadrul partidului, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei avertizează că partidul trebuie să se unească, altfel riscă să ajungă în opoziţie.

Ministrul britanic de Interne, Suella Braverman, şi lidera Camerei Comunelor, Penny Mordaunt, se numără printre cei care au scris articole de opinie în ziarele de duminică.

Anunţul vine după ce o inversare a planurilor de a desfiinţa cota de impozitare a eclipsat începutul şedinţei Partidului Conservator (Tory). De asemenea, au apărut dezacorduri cu privire la solicitările de a majora beneficiile în conformitate cu inflaţia.

Braverman şi Mordaunt au candidat împotriva lui Truss în cursa pentru conducerea conservatoare. Un alt rival din cadrul cursei, cancelarul Ducatului de Lancaster Nadhim Zahawi, a scris, de asemenea, un articol, alături de ministrul Mediului, Ranil Jayawardena.


Între timp, personalităţi de rang înalt din Partidului Conservator au scris o scrisoare deschisă către Sunday Telegraph, avertizându-i pe parlamentari să ”oprească luptele interne, să se unească şi să sprijine premierul şi să se concentreze pe acţiunile pentru această ţară şi pe lupta împotriva Partidului Laburist”.

Îndemnurile de a înceta disputele publice din cadrul partidului urmează unei săptămâni tumultuoase pentru Truss, cu intervenţii din partea foştilor miniştri şi a parlamentarilor care forţează o schimbare completă a planurilor menite să renunţe la cea mai mare rată a impozitului de 45 % pentru persoanele cu venituri mari.

Două dintre cele mai importante obiecţii la această politică au venit duminica trecută din partea fostului ministru al Transporturilor, Grant Shapps, care a spus că premierul va pierde orice vot pe această temă în Parlament, iar Michael Gove a numit-o ”o demonstraţie a valorilor greşite”.

Amintind de campania electorală din 2015, Braverman şi Zahawi sugerează în articolele lor că orice viitoare administraţie laburistă ar fi susţinută de Scottish National Party.

”Cei care colaborează cu laburiştii pentru a ne submina prim-ministrul pun în pericol real şansa obţinerii unei victorii a conservatorilor la următoarele alegeri”, scrie ea.

”Aşadar, alegerea pentru colegii mei şi pentru noi ca partid este simplă: să o susţinem pe Liz sau luaţi-o pe Keir Starmer, mână în mână cu Nicola Sturgeon”, a mai spus ea.

În articolul său pentru Mail On Sunday, Zahawi admite că guvernul nu a înţeles ”întregul pachet corect” în ceea ce priveşte planul său de creştere a economiei.

Dar el spune că ”acum este momentul” ca Partidul Conservator să o sprijine pe Truss.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.