Ministrul Apărării din China, Wei Fenghe şi Secretarul Apărării interimar din SUA, Patrick Shanahan, au discutat vineri la un summit de securitate din Singapore, o întâlnire descrisă de Pentangon ca fiind „constructivă şi productivă”, pe fondul unor tensiuni sporite între cele două ţări privind comerţul şi securitatea, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea a avut loc deşi Shanahan a declarat vineri că militarizarea Mării Chinei de Sud este „excesivă” şi că va denunţa aceste acţiuni într-un discurs sâmbătă.

„Ei susţin că este ceva defensiv, pare că este ceva cu mult peste ce ar trebui, rachete sol-aer, piste lungi... pare ceva excesiv”, a afirmat el.

Locotenent-colonelul Joe Buccino, un purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat că Shanahan a descris întâlnirea de 20 de minute ca fiind „constructivă şi productivă”.

„Cei doi lideri au discutat despre diferite modalităţi de a construi relaţiile militare care ar putea reduce riscul unor neînţelegeri şi calcule greşite între ţările noastre”, a afirmat Buccino.

El a adăugat că Shanahan a discutat şi despre felul în care cele două armate ar putea coopera mai bine pentru a implementa sancţiunile impuse Coreei de Nord.

„Secretarul Shanahan speră ca această discuţie să fie baza unor angajamente viitoare”, a precizat Buccino.

Înainte de întâlnire, Shanahan a avut o abordare optimistă şi a declarat că relaţia dintre cele două armate „are mult potenţial”.

El a afirmat că are mai multe propuneri pentru a îmbunătăţi relaţia cu Beijingul pe care le va discuta cu Wei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.