Miniştrii Apărării britanic Ben Wallace şi german Boris Pistorius pasează Statelor Unite o decizie cu privire la o eventuală livrare de avioane de luptă de tip F-16.Ucrainei şi afirmă că aceasta îi revine Casei Albe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu avem (avioane americane de vânătoare de tip) F-16 şi nu vom livra (avioane de tip) Typhoon, dar putem, evident, să contribuim la formare şi la susţinere, în limitele faptului că nu avem piloţi de (avioane de vânătoare americane de tio) F-16”, a recunoscut ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, la Berlin, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său german Boris Pistorius.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le cere de luni de zile aliaţilor săi din Occident să-i furnizeze avioane de luptă moderne care să permită armatei ucrainene să lovească puternic trupele ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.