Ministerul turc al Educaţiei a început deja procedurile pentru închiderea a 626 de instituţii având legături cu Mişcarea Gulen, transmite agenţia Anadolu, citând surse din minister.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor citate, este vorba despre 524 de şcoli private şi despre alte 102 internate şi centre de pregătire.

Măsuri legale au fost luate împotriva instituţiilor care au legături cu Orgaizaţia Teroristă Fetullah (FETO) sub acuzaţia de "infracţiuni împotriva ordinii constituţionale", precizează Anadolu.

De asemenea, autorităţile de la Ankara au suspendat peste 21.738 de profesori în contextul investigaţiei la nivel naţional împotriva FETO.

Guvernul turc susţine că tentativa de lovitură de stat a fost organizată de adepţii clericului Fetullah Gulen, care este acuzat de o campanie de răsturnare a autorităţilor statului prin infiltrare în instituţii, în special în Armată, Poliţie şi în sistemul judiciar, formând astfel un "stat paralel".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.