”Pregătiri” sunt în curs în vederea transferării echipamentului militar ”greu” aparţinând grupării paramilitare ruse Wagner către armata rusă, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, în urma rebeliunii mercenarilor, care au făcut Kremlinul să tremure, relatează AFP şi BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pregătiri sunt în curs în vederea transferării unor echipamente militare grele unităţilor active ale Forţelor armate ale Federaţiei ruse”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Ministerul face acest anunţ după ce preşedintele rus Vladimir Putin le-a dat de ales membrilor Wagner - despre care a spus că sunt în marea lor majoritate nişte patrioţi care au fost induşi în eroare într-o aventură criminală - între a intra în armata rusă, a se întoarce la familii sau a pleca în belarus.

FSB a anunţat că abandonează urmărirea penală a mercenarilor Wagner care au luat parte la rebeliune, acuzaţi de insurecţie armată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.