Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Tobias Plate, a avertizat luni că pericolul comiterii unor atentate teroriste pe teritoriul german rămâne unul ridicat, după ce autorităţile bavareze s-au confruntat cu patru atacuri doar în ultima săptămână, soldate cu zece morţi şi 34 de răniţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pericolul comiterii unor atacuri a rămas unul ridicat pentru o perioadă lungă de timp”, a declarat Tobias Plate.

Un tânăr sirian s-a detonat duminică seara într-un bar din localitatea bavareză Ansbach, rănind 12 persoane într-un atentat. Acesta este ultimul incident dintr-o serie de patru atacuri care au lovit în ultima săptămână Bavaria, unul dintre cele mai mari landuri germane.

Tot duminică, un sirian a ucis, cu un cuţit de kebab, o femeie însărcinată şi a rănit alte două persoane, pe străzile din localitatea Reutlingen .

Vineri, un adolescent germano-iranian a deschis focul în centrul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen şi a împuşcat mortal nouă persoane, printre care se numără opt adolescenţi. David Ali Sonboly a fost diagnosticat cu depresie şi a căutat informaţii despre atacuri armate, fiind fascinat de Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane în două atacuri separate din Oslo şi de pe insula Utoya.

Miercuri seară, un adolescent afgan a atacat cu un topor călătorii unui tren bavarez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.