Ministerul de Interne a anunţat duminică seara noi rezultate parţiale după numărarea a 40 de milioane de voturi exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Aceste rezultate indică un uşor avans cu 23,54% din voturi pentru Emmanuel Macron şi 22.33% pentru Marine Le Pen, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, balanţa ar urma să se îndrepte şi mai mult în favoarea candidatului de centru-stânga după numărarea tuturor voturilor exprimate în marile oraşe şi zone metropolitane din Franţa, precum şi în secţiile din Canada şi Statele Unite.

Primele rezultatele parţiale arătau 24,38% din voturi pentru Marine Le Pen şi 22,19% pentru Emmanuel Macron după numărarea a 20 de milioane de voturi exprimate în Hexagon.

Aceste rezultate parţiale îi confirmă pe primii doi clasaţi care vor continua lupta pentru palatul Elysee.

Francois Fillon şi Jean-Luc Melenchon şi-au recunoscut deja înfrângerea în faţa propriilor susţinători, iar ultimul a refuzat să-şi exprime sprijinul pentru Macron sau Le Pen.

Între timp, prezidenţiabilul conservator a anunţat că are de gând să voteze cu Emmanuel Macron pentru a opri ascensiunea Frontului Naţional.

Emmanuel Macron (39 de ani) ar putea să devină cel mai tânăr preşedinte din istoria recentă a Franţei, după Louis-Napoleon Bonaparte, care a ajuns la vârsta de 40 de ani primul preşedinte al Republicii a II-a.

Mişcarea En Marche are doar un an şi nu a participat niciodată la alegeri parlamentare, dar prezidenţiabilul de centru-stânga a anunţat că va începe de luni să construiască o majoritate parlamentară pentru a putea guverna după legislativele din iunie, în care se va lupta cu structuri tradiţionale precum Les Republicans şi Partidul Socialist.

Emmanuel Macron (39 de ani) nu a deţinut niciodată o funcţie aleasă, iar acum se îndreaptă spre al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu cele mai mari şanse de a deveni următorul ocupant de la palatul Elysee.

Presa franceză a scris despre mobilizarea incredibilă a alegătorilor, care se arătau indecişi cu doar o zi înainte de deschiderea urnelor, iar cozi lungi s-au format atât la secţiile de votare din străinătate, cât şi în Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.