Ministerul de Interne a anunţat duminică seara noi rezultate parţiale după numărarea a 33,2 de milioane de voturi exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Aceste rezultate sunt extrem de strânse, cu 23,11% din voturi pentru Emmanuel Macron şi 23.08% pentru Marine Le Pen, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, balanţa ar urma să se îndrepte şi mai mult în favoarea candidatului de centru-stânga după numărarea voturilor exprimate în marile oraşe şi zone metropolitane din Franţa.

Anterior, rezultatele parţiale arătau 24,38% din voturi pentru Marine Le Pen şi 22,19% pentru Emmanuel Macron după numărarea a 20 de milioane de voturi exprimate în Hexagon.

Aceste rezultate parţiale îi confirmă pe cei doi prezidenţiabili care vor continua lupta pentru palatul Elysee.

Francois Fillon şi Jean-Luc Melenchon şi-au recunoscut deja înfrângerea în faţa propriilor susţinători, iar ultimul a refuzat să-şi exprime sprijinul pentru Macron sau Le Pen.

Între timp, prezidenţiabilul conservator a anunţat că are de gând să voteze cu Emmanuel Macron pentru a opri ascensiunea Frontului Naţional.

Emmanuel Macron (39 de ani) ar putea să devină cel mai tânăr preşedinte din istoria recentă a Franţei, după Louis-Napoleon Bonaparte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.