Ministrul Apărării de la Copenhaga, Claus Hjort Frederiksen, a anunţat luni după-amiază că soldaţii danezi vor primi antrenament pentru gestionarea şi combaterea dezinformării ruse, înainte de a se alătura batalioanelor NATO din Estonia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem într-o lume complet nouă, iar soldaţii danezi trebuie să fie extrem de conştienţi de acest lucru. Prin urmare, am aranjat ca forţele armate, care urmează să fie trimise în ianuarie, să fie informate şi educate pentru a se putea proteja”, a declarat Frederiksen.

Ministrul a avertizat că cei 200 de soldaţi danezi ar putea să fie expuşi la forme de intimidare şi zvonuri false în timpul detaşării din Estonia.

În februarie, procurorii lituanieni au deschis o investigaţie în urma unei plângeri false din partea unei adolescente în vârstă de 15 ani, care a acuzat că a fost violată de soldaţii germani ai NATO.

Atunci, ştirea falsă despre agresiunile sexuale ale soldaţilor germani s-a răspândit rapid pe reţelele sociale din Lituania.

NATO a acuzat că în spatele acestei plângeri false este Rusia.

De asemenea, alianţa militară a anunţat că se aşteaptă la mai multă propagandă şi dezinformare rusă în viitor, mai ales în ţările de pe flancul estic al NATO.

Atât NATO, cât şi UE, sunt îngrijorate de capacitatea ruşilor de a utiliza televiziunea şi internetul pentru o campanie intenţionată de dezinformare. Rusia a negat adeseori orice implicare în războiul cibernetic împotriva instituţiilor şi agenţiilor guvernamentale din Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.