Guvernatorul statului american Virginia Ralph Northam a dispus o anchetă în urma difuzării unor imagini în care doi poliţişti îndreaptă arma împotriva unui militar de culoare pe care îl stropesc în faţă cu gaz asfixiant, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imagini apare locotenentul Caron Nazario, un bărbat de culoare şi latino, care întreabă în mai multe rânduri ce i se reproşează.

”E o prostie” spune el, în timp ce ofiţeri îi ordonă să iasă din maşină.

Ei aveau să-l acuze de faptul că nu cooperează.

Caron Nazario - care purta uniforma militară - se afla la volanul unei maşini noi şi care nu avea încă numere de înamtriculare permanente atunci când poliţiştii i-au ordonat să se oprească, scrie presa.

El a fost lăsat, până la urmă, să plece.

Guvernatorul statului Virginia a anunţat într-un comunicat că a cerut poliţiei o ”anchetă independentă” şi a subliniat faptul că înregistrarea video este ”deranjantă şi (l-a) înfuriat”.

Poliţia americană este acuzată în mod frecvent de rasism şi violenţă.

Poliţistul Derek Chauvin este judecat în prezent dupăce l-a ucis, anul trecut, pe George Floyd, la Minneapolis, ţinându-l ţinuit la pământ, cu un genunchi pe gât timp de nouă minute.

Drama lui Floyd a provocat un val istoric de furie împotriva rasismului în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.