Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunţat, duminică, într-un interviu pentru Fox News, că îl va întâlni săptămâna viitoare, la New York, pe Kim Yong Chol, mâna dreaptă a liderului nord-coreean Kim Jong Un, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompeo a menţionat că nu îl îngrijorează ameninţarea Phenianului, care susţine că ar putea reveni la politica de nuclearizare.

Secretarul de Stat nu a precizat ziua în care îl va întâlni pe “omologul” său, însă întrevederea ar urma să aibă loc la mijlocul săptămânii, primele  două zile fiind dominate de alegerile legislative din SUA.

“Vom avea o bună ocazie de a continua discuţiile legate de denuclearizarea Coreei de Nord”, a afirmat Pompeo.

Generalul Kim Yong Chol, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Kim Jong Un, a devenit un partener de dialog al Washingtonului de când cele două ţări şi-au reluat dialogul. În primăvară, el l-a întâlnit pe Pompeo la New York, iar apoi a fost primit de Donald Trump la Casa Albă. La acea întâlnire, el i-a dat lui Trump o scrisoare de la Kim Jong Un, cu câteva zile înaintea reuniunii istorice dintre cei doi lideri, care a avut loc în Singapore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.