Vicepreşedintele american, Mike Pence, a plecat după cinci minute de la o cină unde ar fi trebuit să stea la aceeaşi masă cu şeful statului nord-coreean, Kim Yong-nam, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele american s-a aflat în proximitatea lui Kim Yong-nam pentru o perioadă scurtă de timp, dar cei doi au încercat să se evite, conform informaţiilor agenţiei de ştiri Yonhap.

Pence şi Kim ar fi urmat să fie oaspeţii preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, însă vicepreşedintele american a părăsit recepţia după cinci minute, evitându-l pe şeful statului nord-coreean. Spre deosebire de Pence, atât Moon Jae-in , cât şi prim-ministrul japonez Shinzo Abe au dat mâna cu liderul nord-coreean.

În cadrul ceremoniei, preşedintele Moon a declarat că speră ca lumea să-şi amintească de Jocurile Olimpice ca fiind "ziua în care a venit pacea”. Sâmbătă, Moon se va întâlni cu delegaţia nord-coreeană.

Jocurile Olimpice au fost marcate de tensiunile cauzate de programul nuclear al Coreei de Nord. Mike Pence a venit la ceremonia de deschidere a Olimpiadei cu Fred Warmbier, tatăl studentului american care a murit după ce a fost eliberat din închisoare în Coreea de Nord. De cealaltă parte, Coreea de Nord a organizat o paradă militară, iniţial programată pentru aprilie, cu o zi înainte de ceremonie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.