Mii de persoane au luat parte, sâmbătă, la manifestaţii, în mai multe oraşe ale Regatului Unit pentru a denunţa "lovitura de stat" a premierului Boris Johnson, după decizia acestuia de a suspenda activitatea Parlamentului în linie dreaptă înainte de Brexit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au adunat la Manchester, dar şi la Edinburgh şi Belfast, sub sloganul "Opriţi lovitura de stat", la apelul unei organizaţii care se opune Brexitului, lansată în 30 de oraşe.

Şi la Londra s-au strâns circa 2.000 de persoane, în faţa rezidenţei premierului, la 10, Downing Street, unde au scandat "Boris Johnson, ruşine să-ţi fie", arborând în acelaşi timp drapele europene.

Regina Elizabeth II a aprobat solicitarea de miercuri a lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru 26 de zile, până pe 14 octombrie.

Acţiuni legale care contestă aceasta au fost deschise şi în Belfast şi Londra.

Decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru o lună a stârnit proteste din partea politicienilor şi a celor care se opun unui Brexit fără acord, iar o petiţie a strâns peste 1 milion de semnături.

Cei mai mulţi au caracterizat această măsură ca o încercare „nedemocratică” de a-i împiedica pe parlamentari să blocheze un Brexit fără acord.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.