Autorităţile indoneziene au anunţat că peste 10.000 de persoane şi-au petrecut noaptea în clădiri guvernamentale sau moschei, după ce un seism puternic de 6,4 grade a zguduit nordul Sumatrei. Între timp, aproape o sută de persoane şi-au pierdut viaţa, iar salvatorii şi-au reluat pentru a doua zi căutările pentru supravieţuitori, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi sinistraţi indonezieni au dormit în corturi, după ce mii de case au fost puternic avariate de seism.

Cutremurul de miercuri dimineaţă a distrus mai multe locuinţe, clădiri comerciale şi moschei.

Cel puţin 99 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 600 au fost rănite în districtele Pidie Jaya, Pidie şi Bireuen din nordul insulei Sumatra.

Salvatorii, militarii şi poliţiştii au căutat printre ruine pentru persoane rămase blocate sub dărâmături.

”Suntem într-o cursă contracronometru pentru a salva viaţa unor oameni”, a declarat guvernatorul provinciei, Sutopo.

De asemenea, în provincia lovită puternic de seism a fost decretată o stare de urgenţă pentru următoarele două săptămâni, în care toate eforturile autorităţilor vor fi orientate spre ajutorarea victimelor.

Peste 200 de medici şi paramedici au început să lucreze în adăposturile temporare pentru a-i îngriji pe supravieţuitorii din provincia Aceh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.