Extinction Rebellion, grupare care a fost susţinută de academicieni importanţi, politicieni şi savanţi în timpul celor nouă zile de proteste paşnice, a informat că acţiunile din City of London vor dura cel mai probabil câteva ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apărută în 2018 în Regatul Unit, această reţea de activişti - care s-a extins la nivel internaţional şi promovează nesupunerea civilă nonviolentă - a blocat timp de o săptămână, până duminică, mai multe locuri foarte frecventate în centrul capitalei britanice.

Extinction Rebellion are trei revendicări în Regatul Unit, şi anume proclamarea unei ”stări de urgenţă climatice şi ecologice”, elaborarea unui plan de acţiune în vederea ”reducerii la zero” a emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2025 şi înfiinţarea unei ”adunări cetăţeneşti” care, cu avizul oamenilor de ştiinţă, să se pronunţe asupra problemelor climatice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acţiunile desfăşurate de activişti au condus la 1.065 de arestări de la 15 aprilie, iar 53 de persoane sunt vizate de proceduri judiciare, a anunţat luni Scotland Yard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.