Atacul cibernetic la nivel mondial în scopul extorcării a determinat Microsoft să anunţe o măsură neobişnuită şi să pună la dispoziţie - în mod gratuit - soluţii în domeniul securităţii pentru vesiuni mai vechi ale sistemului Windows, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până acum, Microsoft a produs soluţii pentru sisteme mai vechi - precum Windows XP din 2001 - disponibile numai celor mai mari organizaţii care plătesc suplimentar pentru servicii de susţinere extinse.

Însă milioane de persoane şi afaceri mici deţin în continuare aceste sisteme.

Microsoft anunţă acum că le va oferi soluţii în mod gratuit tuturor.

Atacul de vineri a exploatat o vulnerabilitate a sistemului Windows care ar fi fost identificată de Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) şi care a fost divulgată ulterior pe Internet.

Microsoft a publicat soluţii la această vulnerabilitate în martie.

Însă computerele care nu au instalat soluţia au fost vizate în acest atac cu ransomware.

Odată instalat în reţeaua unei organizaţii, malware-ul folosit în atac s-a răspândit rapid folosindu-se de această vulnerabilitate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.