Cel puţin o persoană a murit şi alte 57 au fost rănite într-o coliziune între două trenuri de metrou, la Ciudad de Mexico, capitala Mexicului, au anunţat sâmbătă autorităţile, citate de AFP..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt 57 de persoane rănite, unele cu răni uşoare, dar care au ajuns totuşi la spitale şi, din păcate, un deces”, a declarat primarul oraşului, Claudia Sheinbaum, într-un scurt mesaj adresat presei de la locul accidentului.

„Persoana care se află în starea cea mai gravă este mecanicul de tren”, a adăugat ea.

Trenurile s-au ciocnit într-un tunel care leagă staţiile Potrero şi La Raza, pe linia 3 de metrou care traversează Ciudad de Mexico de la nord la sud.

Justiţia a deschis o anchetă cu privire la cauzele accidentului.

Metroul din capitala mexicană se află în mod regulat sub focul criticilor din cauza proastei întreţineri a instalaţiilor. În luna mai a anului 2021, prăbuşirea unui pod în timp ce trecea un tren a provocat moartea a 26 de persoane şi a rănit alte o sută.

Metroul din Ciudad de Mexico a fost inaugurat în 1969, are 12 linii, 195 de staţii pentru 226 de kilometri de benzi de circulaţie. În 2021 metroul din capitala Mexicului a transportat 837 de milioane de pasageri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.