Reprezentanţii ministerului de Externe de la Ciudad de Mexico au lansat vineri după-amiază o avertizare pentru emigranţii care trăiesc în Statele Unite, cerându-le acestora să ia ”măsuri de precauţie” şi să rămână în contact permanent cu reprezentanţii consulari, la doar o zi după ce o mamă a fost reţinută şi deportată de către ofiţerii de imigraţie din metropola Phoenix. Femeia nu deţinea viză de şedere permanentă şi a fost reţinută în urma unei vizite de rutină la un birou de imigraţie, în vreme ce copii ei adolescenţi sunt cetăţeni americani şi vor rămâne în Statele Unite relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guadalupe Garcia de Rayos (35 de ani) a fost deportată joi noaptea, la doar o zi după ce a intrat într-un sediu al agenţiei de imigraţie din Phoenix. Acţiunea autorităţilor american a generat proteste masive din partea celor care o susţin pe Garcia de Rayos, despărţită de copiii ei adolescenţi şi deportată în Mexic.

”Cazul Garcia de Rayos ilustrează o nouă realitate pentru comunitatea mexicană, care trăieşte în Statele Unite. Aceasta din urmă se confruntă cu cea mai gravă implementare a măsurilor de control”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe de la Ciudad de Mexico.

De asemenea, consulatele mexicane şi-au intensificat eforturile pentru protejarea drepturilor emigranţilor şi se confruntă cu cele mai grave măsuri antiimigraţie implementate de autorităţile americane. Angajaţii consulatelor trebuie să fie atenţi la posibile încălcări ale principiilor constituţionale sau a dreptului la un proces corect.

Garcia de Rayos a vizitat miercuri pentru a opta oară un sediu al agenţiei de imigraţei după arestarea sa din 2008, atunci când a fost condamnată pentru utilizarea unui număr fals pentru securitate socială.

Avocatul ei susţine că deportarea reprezintă un rezultat direct al campaniei antiimigraţioniste lansată de preşedintele Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.