O comisie juridică a anunţat joi dimineaţă suspendarea magistratului mexican, care a decis să achite un tânăr acuzat că a răpit şi agresat sexual o adolescentă, întrucât nu a abut parte de plăcere sexuală, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest caz a declanşat un val de indignare publică în rândul mexicanilor, care a confirmat pentru unii că oamenii bogaţi şi cu relaţii politice sunt de multe ori peste lege în provicia Veracruz.

Diego Cruz (21 de ani) este unul dintr-un grup de patru tineri care au răpit şi agresat sexual o colegă de clasă în urmă cu doi ani, după petrecerea de Revelion. Internauţii mexicani i-au numit ”Los Porkys” (n.r. Porcii), dar magistraţii au avut altă poziţie cu privire la agresarea sexuală a adolescentei din Veracruz.

Judecătorul Anuar Gonzalez a argumentat că Diego Cruz nu a avut nicio ”intenţie carnală” atunci când i-a atins sânii victimei şi a penetrat-o cu degetele, deci prin urmare este nevinovat de agresarea sexuală a acesteia.

De asemenea, magistratul a susţinut că adolescenta de 17 ani nu a fost niciodată neajutorată, deşi a fost forţată să intre în maşina agresorilor ”Los Porkys”.

Cazul ”Los Porkys” a provocat indignare în întreaga ţară, în special pentru că a avut loc în provincia Veracruz, care a devenit în ultimele luni un simbol pentru eşecul autorităţilor de a garanta măcar ceva asemănător cu un stat de drept în Mexic.

Un porcuror a anunţat că va face apel la decizia judeăctorului suspendat, întrucât nu este de acord cu poziţia exprimată de Gonzalez. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.