Un masacru produs duminică într-un bar din Mexic a provocat moartea a 11 oameni, au anunţat autorităţile, în condiţiile în care rata criminalităţii din ţară se află la un nivel record, în pofida angajamentului guvernului de a opri violenţa bandelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul procurorului general din statul Guanajuato, din centrul Mexicului,  a anunţat că trupurile a şapte bărbaţi şi patru femei au fost găsite duminică dimineaţa într-un bar din oraşul Jaral del Progreso. O altă femeie a fost găsită rănită de focuri de armă, au anunţat autorităţile într-un comunicat.

Guanajuato, care este un centru major de producţie de automobile, a devenit scena unor violenţe criminale recurente, între banda locală Santa Rosa de Lima şi cartelul mai puternic Jalisco New Generation.

În luna iulie, un trăgător a ucis 24 de oameni la un centru de reabilitate pentru consumatorii de droguri din Guanajuato, atacul marcând unul dintre cele mai grave cazuri de acest fel de când preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a venit la putere cu promisiunea de a reduce nivelul record al violenţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.