Oficiali din Turcia, Finlanda şi Suedia se vor întâlni în luna august pentru a evalua progresele înregistrate în privinţa îndeplinirii cererilor Ankarei de combatere a terorismului din partea ţărilor nordice referitoare la ridicarea dreptului de veto al Turciei asupra candidaturii Helsinkiului şi Stockholmului la NATO, a declarat, joi, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful diplomaţiei turce a declarat pentru televiziunea de stat TRT Haber că întâlnirea va fi prima dintr-un comitet de monitorizare format în baza unui acord semnat de cele trei ţări luna trecută.

 El a repetat că Turcia va bloca aderarea ţărilor nordice dacă acestea nu îşi respectă promisiunile.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Finlanda şi Suedia au solicitat aderarea la NATO ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, dar s-au confruntat cu opoziţia Turciei, care le-a acuzat că sprijină grupuri pe care le consideră teroriste.

Cele trei state au semnat un acord luna trecută în vederea ridicării dreptului de veto al Ankarei în schimbul promisiunilor privind combaterea terorismului şi exporturile de arme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.