Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat luni după-amiază că a procedat corect atunci când a ales să nu ignore neînţelegerile care există vizavi de încălzirea globală în discuţiile purtate cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în timpul summitului G7 de la Taormina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Donald Trump a refuzat în timpul weekend-ului să sprijine acordul de la Paris, susţinând că are nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie cu privire la acordul climatic istoris semnat de administraţia Obama.

”Statele Unite ale Americii sunt în curs de reevaluare a politicii lor privind schimbarea climatică şi privind acordul de la Paris şi, în consecinţă, nu sunt în măsură să se alăture consensului în acest subiect”, se arată în declaraţia finală a summitului G7 de la Taormina.

În ciuda presiunii liderilor globali, preşedintele american nu a cedat în faţa solicitărilor de a-şi exprima o poziţie clară vizavi de acordul de la Paris.

Donald Trump este cunoscut pentru scepticismul său cu privire la încălzirea globală, susţinând adeseori că economia este mai importantă decât protejarea mediului înconjurător din Statele Unite

Merkel a insistat şi asupra faptului că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini, în urma declaraţiilor făcute de Donald Trump la summitul NATO de la Bruxelles, precum şi la summitul G7 de la Taormina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.