Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele american, Donald Trump, au discutat despre îngrijorările lor privind situaţia din Siria, în special despre situaţia umanitară din zona Idlib, în timpul unei convorbiri telefonice, au anunţat oficialii celor două birouri, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ambii lideri au cerut acţiune din partea comunităţii internaţionale pentru a preveni o criză umanitară în provincia Idlib”, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.
 
„I se cere Rusiei să acţioneze ca moderator pentru guvernul sirian şi să prevină nouă escaladare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert.
 
Seibert a informat că cei doi lideri au discutat şi despre Ucraina, situaţia din Balcani şi comerţ, fără să ofere detalii. Sanders a comunicat că Merkel şi Trump şi-au reafirmat angajamentul „pentru a rezolva conflictul din estul Ucrainei”.
 
Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de Rusia, susţine că are ca scop recapturarea enclavei Idlib, controlată de rebeli în prezent.
 
De asemenea, Merkel s-a arătat îngrijorată de situaţia din Idlib în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, de săptămâna trecută.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.