Cancelarul german Angela Merkel a respins marţi afirmaţiile preşedintelui american Donald Trump, care a susţinut din nou, în pofida evidenţei, că infracţionalitatea este în creştere în Germania, din cauza afluxului migranţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Răspunsul meu la asta este că ministrul (german) de Interne a prezentat recent statistici despre infracţionalitate şi că ele vorbesc singure”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în apropiere de Berlin.

Anterior, Trump a afirmat - a doua oară în două zile - pe Twitter că infracţionalitatea a cescut în Germania după ce Merkel a deschis porţile ţării unui număr de peste un milion de solicitanţi de azil începând din 2015.

Preşedintele american susţine de asemenea că ”conducătorii (germani) nu vor să contabilizeze crimele”.

Într-un raport cu privire la situaţia din 2017, publicat la începutul lui mai, ministrul german de Interne Horst Seehofer s-a felicitat cu privire la faptul că numărul atacurilor fizice vizând persoane sau bunuri a atins în 2017 ”cel mai scăzut nivel istoric din 1992”, adică de când se compilează statistici în Germania reunificată.

”Noi vedem în asta o evoluţie pozitivă, este necesar întotdeauna să facem, bineînţeles, mai mult în lupta împotriva criminalităţii, dar acestea sunt cu adevărat date încurajatoare”, a adăugat Merkel.

Trump a atacat luni politica migraţiei a lui Merkel, afirmând că ”poporul german este pe cale să se întoarcă împotriva conducătorilor”, în contextul în care imigraţia zguduie deja coaliţia fragilă de la Berlin.

”Criminalitatea în Germania este foarte în creştere. mare greşeală în toate Europa să se lase să intre milioane de persoane care le-au schimbat atât de puternic şi de violent cultura!”, a scris, într-un mesaj postat pe Twitter, Trump.

Criticând frontal politica în domeniul migraţiei a Germaniei - o ţară aliată a Statelor Unite -, preşedintele american alimentează un conflict care deşiră Guvernul Angelei Merkel.

Ea îşi joacă în acest moment viitorul politic, după fronda fără precedent cu privire la politica sa în domeniul migraţiei a aripii celei mai de dreapta din coaliţia sa, care reclamă mai multă fermitate la frontiere.

Ministrul său de Interne, Horst Seehofer, a ameninţat luni că le va închide frontierele Germaniei, ”în iulie”, migranţilor, dacă nu se ajunge la un acord între liderii europeni, în marja unui summit, la sfârşitul lui iunie - un ultimatum respins imediat de cancelar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.