Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat marţi după-amiază că nu se teme de ameninţarea unei amestecări din partea hackerilor ruşi în alegerile generale, care sunt programate să aibă loc în septembrie 2017, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sunt o persoană anxioasă. Voi lupta în aceste alegeri pe baza convingerilor mele. Ştim că atacurile cibernetice reprezintă o provocare internaţională... dar ne aşteptăm ca alegerile germane să continue fără probleme şi avem diferite poziţii pentru a combate o serie de probleme”, a declarat cancelarul german într-o conferinţă de presă cu Vladimir Putin.

În schimb, preşedintele rus a susţinut că ţara sa nu a încercat niciodată să se amestece în problemele politice din alte state, dezminţând din nou că hackerii ruşi au încercat să încline balanţa electorală în favoarea lui Donald Trump în timpul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Vladimir Putin a declarat că acuzaţiile sunt ”zadarnice”, după ce un reporter german a întrebat-o pe Angela Merkel dacă se teme de posibila amestecare a ruşilor în alegerile generale din Germania.

”Aţi făcut trimitere la un exemplu care nu a fost dovedit de nimeni şi de nimic. Acestea sunt simple zvonuri utilizate într-o luptă politică din Statele Unite. Nu ne-am implicat niciodată, nici în viaţa politică şi nici în procesele politice din alte ţări. De asemenea, ne-ar plăcea dacă nimeni nu s-ar implica în viaţa politică din Rusia”, a declarat liderul de la Moscova.

Putin a lansat noi atacuri la adresa organizaţiilor nonguvernamentale, susţinând că acestea încearcă ”din păcate să se amestece în procesele de politică internă din Rusia”.

Cei doi lideri au discutat inclusiv despre summitul G20, care va fi organizat în iulie la Hamburg.

Vizita cancelarului german este extrem de importantă, tocmai pentru că are loc înainte de Ziua Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.