Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a lansat critici dure la adresa autorităţilor turce după reţinerea a doi cetăţeni germani, susţinând că Berlinul trebuie să reacţioneze decisiv în relaţiile bilaterale cu Ankara, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cancelarul german s-a exprimat împotriva continuării negocierilor cu privire la participarea Ankarăi în uniunea vamală a Uniunii Europene, având în vedere ultimele acţiuni luate de Turcia.

”Trebuie să reacţionăm decisiv. Poate este necesar să regândim relaţiile cu Ankara”, a declarat Merkel la un eveniment dedicat investitorilor din localitatea Nuremberg.

Anterior, un purtător de cuvânt guvernamental a anunţat că doi cetăţeni germani au fost reţinuţi din ”motive politice” în Turcia.

În prezent, un număr de 12 persoane cu cetăţenie germană sunt închise din motive politice în Turcia. Printre acestea se numără patru persoane cu dublă cetăţeni turco-germană, inclusiv jurnalistul Deniz Yucel.

Germania nu a primit informaţii oficiale din partea autorităţilor turce despre ultimele două reţineri, care s-au făcut joi noaptea pe aeroportul din Antalya. Prin urmare, reprezentanţii consulatului germna din Izmir au aflat despre reţineri de la ”surse nonstatale”, potrivit unei purtătoare de cuvânt de la ministerul de Externe.

Mulţi cetăţeni europeni au fost reţinuţi în ultimul an de autorităţile turce, fiind acuzaţi de implicare în lovitura de stat eşuată împotriva regimului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

”Încercăm să determinăm pentru ce sunt acuzaţi. Trebuie să presupunem că sunt acuzaţii politice, suspiciuni de terorism, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceilalţi”, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Adebahr.

Cei doi cetăţeni germani nu au avut acces până în acest moment la sprijin consular, întrucât diplomaţii nu au reşit să contacteze oficialii turci din cauza sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.