Cancelarul Angela Merkel a lansat marţi după-amiază un avertisment cu privire la posibilitatea reală ca atacurile cibernetice ale hackerilor să influenţeze alegerile generale de anul viitor din Germania, aşa cum s-a întâmplat în campania prezidenţială din Statele Unite. De asemenea, cancelarul german a atras atenţia cu privire la pregătirea unei campanii de dezinformare a alegătorilor de către Kremlin, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chiar în acest moment ne confruntăm cu date despre atacuri cibernetice organizate de hackerii ruşi sau cu ştiri false. Deci s-ar putea ca acestea să joace un rol şi în timpul campaniei electorale” , a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul norvegian Erna Solberg.

Răspunsul cancelarului german vine după ce aceasta a fost întrebată dacă Germania ar putea să se confrunte cu aceleaşi atacuri cibernetice, care au marcat cursa pentru Casa Albă.

Washingtonul a acuzat luna trecută executivul rus de implicare în alegerile prezidenţiale americane, prin organizarea unor atacuri cibernetice asupra instituţiilor politice din Statele Unite. Acuzaţiile au fost dezminţite de Kremlin.

De asemenea, serviciile secrete geemane au acuzar la începutul anului că hackerii ruşi sunt în spatele unor atacuri cibernetice de spionaj, care au afectat inclusiv camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

Alegătorii germani vor vota în septembrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.