Premierul rus Dmitri Medvedev susţine ideea transformării într-o infracţiune penală a respectării sancţiunilor impuse de Statele Unite, a anunţat acesta într-un interviu difuzat sâmbătă pe postul Rusia1, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul a impus sancţiuni dure unora dintre cele mai mari companii ruse şi oameni de afaceri ruşi, pe 6 aprilie, vizând aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, cu scopul de a pedepsi Moscova din cauză că s-a amestecat în alegerile americane din 2016 şi a altor activităţi răuvoitoare.

Întrebat ce părere are despre un proiect de lege iniţiat în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, vizând transformarea în infracţiune penală a respectării sancţiunilor americane, Medvedev a răspuns că aceste restricţii au scopul să distrugă sistemul socio-politic rus şi să provoace pagube economiei şi persoanelor.

”Dacă aşa stau lucrurile, atunci implementarea acestor sancţiuni de către cetăenii ţării oastre trebuie să fie o infracţiune. Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să respecte aceste acţiuni de frica de a-şi asuma răspunderea administrativ sau penal”, a declarat el.

Medvedev a mai declarat că Guvernul ar trebui să susţină companiile ruse vizate de sancţiuni, pentru a se asigura că nu se pierd locuri de muncă.

Premierul a anunţat, pe de altă parte, că Rusia este pe cale să ia o decizie cu privire la creşterea vârstei de pensionare.

În ceea ce priveşte postul său în urma alegerilor, Medvedev a spus că doreşte să continue să aibă un rol de pe urma căruia ţara să profite la maximum.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.