McDonald's a declarat că va părăsi definitiv Rusia după mai bine de 30 de ani şi a început să-şi vândă restaurantele, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mişcarea companiei vine după ce şi-a închis temporar cele 850 de puncte de vânzare în martie.
 
Gigantul fast-food a declarat că a luat decizia din cauza „crizei umanitare” şi a „mediului de operare imprevizibil” cauzate de războiul din Ucraina.
 
Deschiderea primului restaurant McDonald's la Moscova, în 1990, a ajuns să simbolizeze un dezgheţ al tensiunilor din Războiul Rece. Un an mai târziu, Uniunea Sovietică s-a prăbuşit şi Rusia şi-a deschis economia companiilor din Occident. Cu toate acestea, peste trei decenii mai târziu, un număr tot mai mare de corporaţii se retrag din Rusia.
 
„Aceasta este o problemă complicată, fără precedent şi cu consecinţe profunde”, a declarat directorul executiv al McDonald’s, Chris Kempczinski, într-un mesaj adresat personalului şi furnizorilor.
 
Pe 9 martie, Compania McDonald’s a anunţat că îşi închide temporar toate cele 850 de restaurante ale sale din Rusia ca răspuns la invazia Ucrainei. 
 
Decizia vinea după ce alte companii precum Coca-Cola şi Pepsi, Starbucks, General Electric, şi-au suspendat operaţiunile din Rusia, în semn de protest faţă de agresiunea acestei ţări la adresa Ucrainei.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.