Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, a declarat vineri că îşi va încheia mandatul în Congres şi va candida pentru realegere, negând informaţiile din presă care sugerau că republicanul ar urma să demisioneze din Congres înainte de finalul mandatului său, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNN a relatat vineri că se aşteaptă ca McCarthy să se retragă din Congres şi că nu intenţionează să se implice în cursa pentru desemnarea unui nou speaker.

"Nu, nu demisionez. Rămân, aşa că nu vă faceţi griji", a declarat McCarthy reporterilor vineri, când a fost întrebat despre acest lucru.

Doi legislatori republicani fac campanie pentru a-l înlocui pe McCarthy: Steve Scalise, care a fost al doilea după McCarthy pe scara de conducere, şi Jim Jordan, un conservator deschis care are sprijinul fostului preşedinte republican Donald Trump.

Cel puţin un alt deputat, Kevin Hern, a declarat că ar putea candida şi el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.